Måndag-Torsdag 10.00-17.00
Fredag 10.00-16.00
Lördag Sommarstängt
Söndag Sommarstängt

Öppettider

Vardagar: 10-17
Lördagar: 10-14


Välkommen!
 

 

Tips när du ska köpa husbil

tips när du ska köpa husbil

När du planerar att köpa husbil så finns det ett antal frågeställningar du bör belysa. En husbil är både ett fordon och bostad på samma gång och vad för typ av bostad man behöver varierar ju från fall till fall. Vi hjälper dagligen många kunder hos oss på Husbilar i Pukavik och för att göra det ännu tydligare så ska vi försöka komma med några tips på vägen.

Köpa husbil

Du behöver fundera över vilken budget du har för din husbilsinvestering. Om du har en kontantinsats så är det vanligtvis inga problem att lägga upp en avbetalningsplan där du amorterar månadsvis. Vi samarbetar med flera banker och kan hjälpa dig hela vägen.

Husbilens  interiör

Hur ser dina behov ut? Vilken typ av planlösning behöver du? Antal bäddar och vilken storlek på badrum och trivseldel. Det finns en rad olika modeller på marknaden som alla erbjuder lösningar för de flestas behov.

Köpa husbil - olika behov

En barnfamilj har alltid behov av större yta och fler sovplatser än ett par på två personer. Det är också värt att fundera på om flera vilja följa med som exempelvis barnbarn? Ska du resa kortare resor i Sverige eller längre utomlands? Det finns ett antal olika modelltyper av husbilar. De olika varianterna erbjuder mer eller mindre utrymme och sovplatser. De är olika till storlek både vad det gäller höjd och längd.

Köpa husbil - tänk på storleken

Tänker du vara rörlig på husbilssemestern så kan en mindre bil vara en fördel. Planerar du däremot stå still på en campingplats så kanske du hellre tittar på en större modell. Du bör känna till att en husbil som är längre än sex meter och två meter bred både blir mer svårnavigerad och svårparkerad. Det är även så att man på färjor exempelvis får betala högre biljettkostnad om husbilen är längre än sex meter.

Köpa husbil - flera fördelar

Husbilen har flera fördelar som att du tar bostaden med dig dit du reser.  Du behöver aldrig checka in och besöker du vänner så kan du alltid stänga om dig när dagen är slut. Husbilen har blivit mer och mer populär och är du nyfiken på om husbilslivet är något för dig så kan du alltid hyra en husbil en vecka och prova på innan du köper husbil.

Husbilar i Pukavik 2015-11-02

 

Articles related to Tips när du ska köpa husbil