Måndag-Torsdag 10.00-17.00
Fredag 10.00-16.00
Lördag Sommarstängt
Söndag Sommarstängt

Öppettider

Vardagar: 10-17
Lördagar: 10-14


Välkommen!
 

 

Skaffa Internet i husbilen på semestern

I takt med att den mobila bredbandsmarknaden expanderar så skapas samtidigt fler möjligheter för oss att surfa på Internet oberoende av plats. För dig som planerar att semestra med din husbil så finns det bra möjligheter till både surfning och att titta på streamad film. Frågan är sedan vad behöver du?

surfa på Internet från husbilen på semstern

Mobilt bredband i husbilen

Ett mobilt bredband erbjuder dig möjlighet att mobilt surfa på Internet. Nackdelen är vanligtvis att datamängden är begränsad samtidigt som täckningen inte alltid är den bästa överallt.

 

Hur gör jag om jag vill ha Internet i min husbil?

Idag finns flera tjänster för att titta på film så som både Netflix och Viaplay exempelvis. Om Du nu har ett vanligt mobilt bredband så är dock sannolikheten stor att du inte kommer att komma upp i den hastighet du behöver för att streama film. Kommer du upp i hastigheten som krävs så finns det vanligtvis en begränsning på datamängden. Vilket medför att efter att ha passerat den gränsen så blir hastigheten vanligtvis extremt låg.

 

För att få en fungerande Internetlösning i din husbil så föreslår vi följande:

Införskaffa en 4G-router som du ansluter ditt mobila bredband till. Flera gånger kan man uppleva att täckningen blir dåligare inne i husbilen. Detta kan du dock avhjälpa med hjälp av en fönsterantenn som du kopplar till 4G-routern. Skulle signalstyrkan fortfarande vara svag så rekommenderar vi en ännu större antenn. Länkarna till de olika produkterna finner du längre ner i denna artikel.

 

Har du ett mobilt bredband med begränsning?

Flera av de mobila bredbanden på marknaden har en datamängdsbegränsning. Dock är det så att vissa leverantörer erbjuder surfzoner. Det innebär att om du befinner dig inom en surfzon så har du möjlighet att surfa utan att betala för datatrafiken.  Alternativt tecknar du ett abonnemang som har obegränsad surfmängd. Det finns vanligtvis ävem möjlighet att köpa till datatrafik hos din leverantör.

 

Ett tips

Flera platser idag erbjuder möjlighet till Internet. Det innebär att om du använder din mobila utrustning i husbilen  så kan du logga in på ett sk. WIFI-nät och slipper då använda det egna mobila bredbandet.

 

För att kunna surfa i husbilen rekommenderar vi följande utrustning:

4g router till husbilen
4g antenn för internet i husbilen
stor 4g antenn för internet i husbilen

Husbilar i Pukavik AB 2014-06-15

 

Articles related to Skaffa Internet i husbilen på semestern