Måndag-Torsdag 10.00-17.00
Fredag 10.00-16.00
Lördag Sommarstängt
Söndag Sommarstängt

Öppettider

Vardagar: 10-17
Lördagar: 10-14


Välkommen!
 

 

din husbil klassas som olika fordon i olika länder

Om du planerar att resa ut i Europa i sommar med din husbil så var uppmärksam på att regelverket för vad som gäller för hur din husbil kategoriseras i respektive lands regelverk. En husbil som klassas som personbil i Sverige kan i annat land klassas som lastbil.

Vad säger transportstyrelsen i Sverige om förbudsskylten?

Om din husbil står registrerad som personbil så är det även regelverket för personbil som gäller. Så när det kommer till förbudsskylten med förbud mot omkörning med lastbil så kan du bortse från denna enligt transportstyrelsen så länge din husbil är klassad som personbil.

Vad gäller utomlands för husbilar?

Det varierar från land till land vilket regelverk som gäller och hur din husbil klassas som personbil eller lastbil. Om du når ett land som klassar din husbil som en lastbil så är det de regelverket du behöver följa. Tyvärr får det konsekvenser som att du riskerar att hamna i långa fordonsköer där du inte har tillåtelse att köra om.

Ingen klar sammanställning tillgänglig

Även om man skulle önska att det finns en sammanställning vad som gäller land för land kring hur regelverket gäller för husbilar så finns det idag ingen sådan sammanställning gjord. Där av är det viktigt att du tar reda på vad som gäller i det land du planerar att resa in i med din husbil.

Husbilar i Pukavik 2014-06-05

 

Articles related to din husbil klassas som olika fordon i olika länder